maanantai 9. syyskuuta 2024

Röyhelömekko

 Vaatteen valmistus mittatilaustyönä- kurssin ensimmäiseksi työksi valitsin lasten vaatteen ja tein 5-vuotiaalle tyttärelleni mekon. Ajattelin, että annan hänen olla alusta asti mahdollisimman paljon mukana suunnittelussa. Aloitettiin projekti selaamalla Pinterestiä ja tallentamalla kivoimmat mallit, joiden pohjalta sitten suunniteltiin neitiä miellyttävä mekko.


Pinterest kuvista päättelin, että röyhelöitä olla pitää! Seuraavaksi sitten piirtelin röyhelöisen mekon, jonka tyttö hyväksyi.

Ensin piirsin tytön puvun peruskaavan ja valmistin siitä proton, jota sovitettiin ja tehtiin pienet muokkaukset olkasaumaan. Sovituksessa myös piirsin protoon halutun kokoisen pääntien ja röyhelöiden paikat. 





Proton sovituksen jälkeen sitten kaavan kuosittelu ja itse mekon tekoon!







Leikkuusuunnitelma:


Röyhelöiden reunat ompelin rullapäärmeellä.






Hihojen istutus sujui mukavasti, vaikka asiakas ei olisi millään malttanut seistä paikallaan.



Vetoketjuksi valikoitui kaunis pitsiketju, joka tuo mukavasti vähän ilmettä mekon selkäpuolelle.











Mekon ompelu sujui jouhevasti ja sen tekeminen oli mukavaa. Parannettavaa minulla on kärsivällisyydessä ja huolellisuudessa, edelleen. Vasta kun olin jo saanut pääntienkin huoliteltua huomasin, että vetoketjuhalkion saumanvara oli jäänyt vetoketjua ommellessa tikkien alle ryppyyn, meni sitten sen korjaaminen vähän sähläämiseksi. Myöskin röyhelöiden rypytyksen tasaisuudessa olisi toivomisen varaa. Yleisilmeeseen ja mekkoon olen kuitenkin tyytyväinen ja mikä tärkeintä asiakas on enemmän kuin onnellinen, kovaan käyttöön pääsee!






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti