maanantai 19. elokuuta 2024

Housut

 Housuihin perehtyminen aloitettiin tekemällä harjoitus-shortsit. Shortseihin oli valmiit kaavat ja hyvät ohjevideot, joten tekeminen oli suhteellisen nopeaa ja helppoa. Toki opin kyllä uusia asioita, ainakin taskuissa oli sellaisia, joita en ollut aikaisemmin tehnyt. Upslaakienkin tekeminen oli uutta minulle.








Kun shortsit tulivat valmiiksi, kaveri otti minusta mitat ja rupesin piirtämään housujen peruskaavaa mitoillani. Housujen peruskaava oli mukava piirtää, kun se onnistui kivasti itsenäisestikin, ohjeita seuraamalla. Yksi haastavampi kohta oli, jossa tarvitsi opettajan selvennystä.


Peruskaavan jälkeen rupesin suunnittelemaan varsinaisia housuja. Pinterestistä etsin idoita ja inspiraatiota. Aika pian löytyi tyyli, jota tahdoin housuihini.





Seuraavaksi vuorossa oli sitten kaavan kuosittelua ja proton tekeminen kuositellusta kaavasta. Sovitusprotosta minulla ei ollutkaan kuvia, mutta siinä ei tullut enää paljoakaan muokattavaa. Vähän tuli lantiolle poistoa ja haarakoukkua muokattiin.




Itse housujen tekeminen sujui hyvin ja jouhevasti ilman ongelmia. Työtavat oli jo shortsiharjoituksesta tuttuja. Minulle näissä housuissa uutta oli ainoastaan avolaskokset, mutta niissä ei ollut sen kummempia kommervenkkeja.





























Kangas on polyesteri, viskoosi, elastaani sekoite, johon seuraavanlainen hoito-ohje:



Housut onnistuivat hyvin, eikä tehdessä tullut vastaan mitään suurempia haasteita. Olen myös tyytyväinen työn jälkeen. Vähän olen jälkeenpäin ajatellut, että onko tämä kuitenkaan minun housumallini, vaikka juuri tällaisista leveistä laskoshousuista haaveilin. No nyt on ainakin peruskaava hallussa, josta voin sitten seuraavaksi kuositella jonkun muun malliset housut itselleni.
Kangasvalintaan kiinnittäisin myös ensi kerralla enemmän huomiota, tämä kangas tuntuu rypistyvän aika helposti, joka ei ole kiva asia housuissa ja mustaa lähdin kangaskaupasta hakemaan, mutta hairahdin halpaan ruskeaan. Ensi kerralla muistan että ei hairahduksia! Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä housukokemus ja tuli opittua tekemään ainakin erilaisia taskuja. 






























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti