maanantai 25. syyskuuta 2023

Saumatehtävä

 Saatiin tehtäväksi tehdä kangaskassi suikaleista, joista jokainen ommellaan erilaisella saumalla yhteen. Tarkoitus oli kiinnittää huomiota myös leikkuuseen ja tarkkoihin saumanvaroihin. Valmiin kassin tulisi olla juuri tietyn levyinen ja korkuinen.

Tämä tehtävä hermostutti alkuun todella paljon. Olen koti-oloissa ollut erittäin "sinne päin ja suunnilleen" -tyyppi. En todellakaan ole käyttänyt mittaliisaa sitten peruskoulun. Mutta nyt käytin!

Ensimmäiseksi kutistin kankaan höyryttämällä. Sen jälkeen leikkasin tarkat annettujen mittojen mukaiset palat. Sen jälkeen pääsin ompelemaan niitä saumoja. Ommellessa käytin vielä apuna magneettista ohjainta, jotta saan ommeltua suoraan ja juuri haluamallani etäisyydellä kankaan reunasta.


Saumat, joita tehtiin oli; auki silitetty yhdyssauma, yhteen tikattu (ja huoliteltu) yhdyssauma, päärmesauma, edestakaissauma ja katesauma.


Vitsit oon ylpee tästä! Minä vanha hutiloija onnistuin todella hyvin, saumat oli mintissä ja leveyskin muutamaa milliä vaille haluttu, korkeus oli just niinkun pitikin.






Säilytin

Saatiin ensimmäisellä viikolla iso kasa tärkeitä työvälineitä ja -tarvikkeita tuleville vuosille. Seuraava tehtävä olikin suunnitella ja toteuttaa haluamansa lainen säilytin noille tarvikkeille.

Selailin Pinterestistä vähän ideoita ja päädyin tekemään kiinni kieritettävän ja naruilla solmittavan version. Halusin säilyttimeen muhkeutta, joten tikkasin päälikankaaseen levyvanun.

 




Sisälle tein erikokoisia taskuja eri työvälineille.






Lopputulokseen olen tyytyväinen. Tuli kiva, sopiva ja mun näköinen!